HTML

Pimasz úr

Online pimaszkodás

Friss topikok

  • djlacee: Üdv! Folytatás nem lesz ? :( (2009.12.08. 19:30) Kés/alatt
  • NightHun: Carloska igen bármily hihetetlen lehet akkora hiány egy boltban.Csak te nem végzel ilyen munkát é... (2009.07.07. 19:46) Elkaptak a biztonsági őrök
  • zzzzzz: jah 1 hét után tényleg nézhetö (2009.06.16. 13:28) Két keréken a városban
  • tituka: Kedves Pimasz úr, érdekelne a siófoki olasz tulajdonú "toszkán paradicsom" elérhetősége, nagyon s... (2009.06.14. 22:53) Bala-balaton2
  • spiderpig: @Gaborka6: a rendezvényekben igazad van, a balaton adottságaival sokkal többre is vihetné a helyi ... (2009.06.12. 22:18) Bala-balaton

2009.05.17. 09:30 Pimasz ur

Elkaptak a biztonsági őrök

Íme egy párperces részlet a vasárnapi adásból. A felvételen könyörtelen biztonsági őrök csapnak le rám és Fitti kollégára. Jó szórakozást!

16 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pimaszur.blog.hu/api/trackback/id/tr241123178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mkls · http://mkls.blog.hu/ 2009.05.17. 15:55:13

Egyrészt ha nem ellenőriznék a gyanus embereket akkor elég nehéz lenne elkapni az igazi tolvajokat.

Másrészt azzal hogy belépsz a boltba elfogadod a tulajdonos feltételeit, amibe beletartozik hogy ellenőrízhetnek is.

Ezek alapján a videón nekem biztonságiak sokkal szimpatikusabbnak tüntek, szerintem korrektül jártak el, a két delikvensen meg látszott hogy csak a balhét keresik.

Jimbobá 2009.05.18. 10:03:53

Kedves Pimasz Úr! Nagyon jó a műsor, ez a biztonsági őrös zárójelenet tapsot érdemel. A haverod is nagyon jól nyomta! (20-as bicepsz :D)

@mklsuser: Nem! Csak MEGKÉRHETnek arra, hogy mutasd be a csomagodat! Nem vihetnek (hívhatnak) hátra, nem vetkőztethetnek.
Idézet a vagyonvédelmi törvényből:

28. §

(1) A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor HÍVHAT FEL, ha
a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;
b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és
c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

Jimbobá 2009.05.18. 10:16:44

Ja és még annyit, hogy egy feliratozás elfért volna, néha elég rosszul hallani.

NightHun 2009.05.18. 21:25:30

Pimasz úr.Látszott hogy az egész arra ment hogy magatokra vigyétek az őrt.
Amit ti ott csináltatok az csak arra ment hogy megállítsanak titeket.Jimbobá akkor kicsit nézz utána jobban igenis megkérhet hogy fáradj hátra ugyanis a csomagellenőrzésnek külön helységben kell megtörténnie illetéktelen tekintetektől zárva.Amit ezek csináltak elárulom neked az tisztán csak annyi amit olyan csoportok szoktak csinálni akik lopásból élnek és végiglopják az útjukba kerülő boltokat.Az ilyen emberek pár másodperc alatt 100e-es nagyságrendben tüntetnek el a polcról árút.Így ha úgy mégy boltba ahogy ezek figyeljük az őrt,táskanyitogatás,stb. ott már alapos a gyanú hogy nem vásárolni érkezett és megalapozott hogy csomagellenőrzést kérjen.A másik ilyen esetben feltételezheti hogy esetleg meghaladja 20e ft-ot és akkor pedig erővel is ott tarhatja.A másik tisztelt pimasz úr a videón is látható dolog.Az őr megkért egy csomagellenőrzésre nem vádolt semmivel csak kérték hogy félreértések elkerülése végett legyen egy egyszerű ellenőrzés.A "kedves"haverod pedig folyamatosan szívózott nehogy csendesen lezajlodjon a dolog ha az őrnek nincs joga ellenőrizni titeket akkor a haverod milyen jogon lovagolt hogy csak 20-as bicepsze van az őrnek ez nem belegázolás másba?Vagy nektek lehet?Az hogy ti az ajtóban mutattátok meg nekik és nem bent az meg a ti dolgotok mert ők megkértek hogy fáradjatok be.Kicsit nézd meg a másik oldalt is ne az olyan boltokat ahol 10 őr van hanem ahol csak 1.Ha ilyen helyre bejön 4 seggfej lopni és kétfelé mennek te mit tennél?Te is megnéznéd a táskájukat.Amikor ellenőrt játszottál akkor hogy merted a jegyeket kérni bárkitől?Megvádoltad az ártatlan utasokat azzal hogy jegyet kértél tőlük.Mintha potyáznának.Pedig te is csak a potyautasokat akartad kiszürni azzal hogy ellenőritél.Itt pedig az őr akarja kiszűrni a lopósokat.Ja az őr bocsánatot kért tőletek A haverod mikor kér bocsánatot az őrtől?

fittikém 2009.05.21. 13:21:03

@NightHun:

Értem amit írsz, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a biztonsági őr (csak az egyik) a "20-as" karú aki egyébként 16-os volt csak felfelé kerekítettem, és azért tudom mert az enyém is ekkora :) Na ő volt aki kérésemre, hogy igazolja magát (a decens kis mellényében) a karján lévő cég logót mutogatta habzó szájjal, és állította 100 % ra, hogy látta a kamerán amint én éppen a nadrágomba tettem 1 parfümöt ! E közben én teljesen normálisan kis papír csíkkal megszagoltam 3 db még egyszer mondom3 db parfümöt ! Ez azt gondolom nem gyanús magatartás egy illatszer hálózat áruházában ?! Azt is el tudom képzelni, hogy nem saját önszántukból zaklatják olyan szinten a vásárlókat mint ahogy teszik tény szerűen, hanem főnökeik kétségbeesett rendelkezéseit követik amivel a nagyszámú lopáskárt akarják megszüntetni. De könyörgöm szerinted az megoldás, hogy a DM-ekbe betérő babakocsis anyuka aki naptejek között válogat guggolva azt érzékeli , hogy 1 percen belül felette áll az őr, mélyen az aurájában, sértően és bántóan stírölgetve majd, hogy oldja az anyuka a feszültséget kérdez , de választ azt nem kap. Hidd el ez nem egyedi eset megkérdeztük, megírtátok, ti is elmondtátok, mi is megéltük már, így meg is mutattuk hát !

Azt gondolom, hogy ehez a szakmához is kellenek jó képességek és tudás úgy mint : kommunikációs készség, memória, megfigyelő készség, pszichológiai ismeretek és higgadtság, testi-fizikai adottságok !!!

Amikor ezeket osztották a "20" karú úr nem állt éppen a sorba, bár az is lehet nem volt éppen jó napja.
Ezért úgy gondolom nincs miért elnézést kérnem .

12 éve dolgozom a rendezvények területén nagyon nagyon sok jó fej rugalmas és szakmájához értő és alázattal hozzáálló biztonsági őrrel találkoztam már!!!

Így leszögezhetjük hogy itt is, mint az élet minden területén vannak jó, és így vagy úgy rosszabb emberek is...

Én azt gondolom, hogy az ÉLET maga a nagy dramaturg, pimasz Úr pedig ezt MEGÉLI és MEGMUTATJA ...


üdv: fittikémakém

P33t1r 2009.05.21. 21:20:44

Én dolgoztam egy olyan CBA -ban, ill., Reál élelmiszerüzletben, ahol az üzletvezető, vagy a tulajdonos megkövetelte, hogy mindig mindenkire nyomuljak rá, ahogy csak tudok. Sokan meg szó szerint pimaszkodnak az őrökkel, van, hogy leköpik őket, vagy, ha többen vannak, akkor képesek neki menni. Főleg a fiatal roma férfiaknál volt, hogy verekedni akartak, mert rájuk mertem nézni.
Egyesek meg szándékosan kotorásznak a táskájukban, zsebeikben, ezzel bosszantva az őröket. Ha meg megkérjük őket, hogy mutassák meg a zsebeiket, táskáikat, akkor meg fel vannak háborodva, pedig esetenként direkt tesznek róla, hogy gyanússá váljanak az őr számára.
Az, hogy az őr hogyan viselkedik a vásárlókkal, az attól is függ, hogy a vásárló hogyan viszonyul az őrhöz.
Jellemző, hogy inkább azok ellenzik az őrök munkáját, akiknek érdekük, hogy ne legyen a közelükben biztonsági őr. Aki nem lopni, és nem szórakozni megy az őrt bosszantva, annak meg mindegy, hogy figyelik-e, vagy sem, mert tudja az illető, hogy úgy se lesz vele probléma.

Pimasz ur 2009.05.22. 16:09:19

Hello NightHun!

Nem egészen ugyanaz a bkv ellenőr és a biztonsági őr között vont párhuzamod – de szerintem ezt te is érzed. Az utasnak ahhoz, hogy utazzon jegyet kell vennie, amit az ellenőrnek felszólításra meg kell mutatnia – ez tiszta sor. A boltbalépőnek azonban nem kell belépéskor vállalnia annak a természetes lehetőségét, hogy bizony tolvajnak lesz nézve, a kijáratnál pedig felszólítható arra, hogy minden további nélkül hátravezethesssék és megmotozhassák, ha a biztonsági őrnek ehhez van kedve, vagy épp csak él a gyanúperrel, hogy esetleg az illető eltett valamit. Lehet, hogy szerinted ennek ez lenne a világ legtermészetesebb módja, sőt az is lehet, hogy fel kellene ruházni ezzel a jogosítvánnyal az őrőket, mert hát biztosan rengeteg a lopás, ám egyelőre ez nincs így. Viszont emberi méltóságában van megalázva az az ember, akihez minden bizonyító erejű igazolás nélkül odalépnek és nyílt színen megalázzák. Tettenérés, bizonyíthatóság – egyelőre ezek a kulcskifejezések az ilyen eljárások alkalmával. Hangsúlyozom, lehet, hogy a rendszer rossz, de egyelőre nincs más kitalálva. Az pedig – és most már ne kerülgessük a forró kását – mindenki által megtapasztalt tény, hogy egy bizonyos illatszer bolt lánc biztonsági alkalmazottjai igenis fel vanak szólítva az átlagosnál erőteljesebb gyanakvásra, követésre, tapadásra, sasolásra, minek következménye, hogy egy nyugdíjas nagymamát és babakocsit toló kismamát is folyton tolvajnak néznek. Nem tellik így valami kellemesen a böngészés hidd el és nem tesz ez túl jót az adott bolt renoméjának sem. Azért is mesélem mindezt, mert gyanítom ilyesmi helyen dolgozhatsz, így testközelből tudsz tapasztalni, de esetleg változtatni is a mostani attitűdön. Lehet végezni az őri munkát diszkrtétebben is kicsit nagyobb bizalommal az emberek felé, akik megtisztelik az üzletet vásárlásukkal, márkahűségükkel és nem utolsó sorban pénzt hagynak ott… Végezetül pedig ismételten leszögezem, hogy semmi olyat nem tettünk, amit egy átlag vásárló ne tenne, egyszóval nem provokáltunk nem játszottunk áltolvajokat, de erről valamennyi felvételünk meg is van így egyszer majd szívesen levetítem egy közönség találkozón.

NightHun 2009.05.22. 21:38:36

@Pimasz ur: Hali.
jól gynítod igen ilyesmi helyen dolgozom sok éve.
De leszögezem NEM vagyunk felszólítva semmilyen dologra.Legalább is én személy szerint nem találkoztam ilyen felszólítással és mástól sem halottam ilyenről.
Fittikém:tiszteletem a kismamáknak viszont sajnos a babakocsi alja sok tárhellyel bír,viszont tényleg nem nyerő ha valaki csak azért is a feje fölé áll.
Sajnos a mi foglalkozásunkban is van akinek máshol lenne a helye ez sajnos így van és ez sajnos előfordul máshol is ezen nincs mit ragozni.
Lehet hogy tényleg rossz napja volt a kollégának viszont ez nem mentség ha rosszul járt el,én is léptem feleslegesen viszont azt sok év alatt egy kezemen megtudom számolni hányszor.Tényleg sok minden kell ehhez a munkához viszont tényleg sokszor van amikor a vásárló majdhogynem szándékosan csinálja a feszültséget,itt nem fogok a kolléga védelmére kelni azt tegye meg ő maga,viszont van amikor sokfelé kell figyelni és csak egy mozdulatot lát amit most hirtelen döntsd el hogy mi is volt.
A videón a kapunál kérdeztétek hogy a kapu mért nem sípolet ha van nálatok valami:nos ezért vannak akik olyan kabáttal vagy táskával járnak ami át van alakítva és kibélelik fóliával és már nem sípol a kapu.Én személy szerint nem pesti vagyok elég messze lakom onnét de hidd el hogy sok pesti madár bukott már meg itt felénk akik csak úgy utazgatnak és "dolgoznak".És náluk van ha nem állok a fejük fölé akkor pakolnak.De van hogy még akkor is megpróbálja és ha nemtud akkor jön az ajtónál hogy visszaszól hogy kibelezlek,kiontom a beled stb.
Így ha esetleg ilyen után is szaladhattatok a dologba,de ezt nem mentségképp mondom.
Végezetül én sem a kétméteres 120kg-os személyek közé tartozom de eddig sem volt hogy nem állok elé az illetőnek akinek gondolom,ezért a 20-as vagy 16-os kar nem akadály.
Rengeteg eset volt már és sajnos lesz is de ez nem ilyen fórumba való.

Szép napot nektek.

Jimbobá 2009.05.24. 16:08:56

@NightHun:

Szia!

Akkor kétszeresen is egyetértünk:

- jól látod, én is írtam, megKÉRHET...de nem követelhet, vetkőztethet, turkálhat, tapizhat, stb.

- és igen, az éremnek van egy másik oldala, a lopások miatt. Teljesen igazad van, ha tehetném, törvényt alkotnék arról, hogy lopásért kartörés járjon ott helyben...

De az nem pálya, hogy valaki ránézésre, istent játszva azt pakoltat ki, akit akar. Félre a jogszabályokkal, elő a józan észt, vásárlói szemszögből: hogy jön ő ahhoz, hogy nem hatósági személy létére, feltartson, a csomagok kinyitására kényszerítsen, stb? Ezzel az erővel akár Pimaszúr és Fitti hívhattak volna rendőrt, mert ők úgy látták, hogy a biztonsági őr egy órával korábban füvet árult a westend előtt gyerekeknek. Mert ők úgy látták. Érted?

És hogy képzeli, hogy gatyára vetkőztetésre kér. Vagyis kényszerít, mivel addig nem enged el. Mellesleg ez már eleve a személyes szabadság korlátozása, bűncselekmény.

Testvéremet 13 éves korában 2 haverjával együtt gatyára vetkőztettették a Hervisben, a nagy semmiért. Másnap megkérdeztük a főnököt, hogy mit szólna ahhoz, ha molesztálásért feljelentenénk őket, mert ők hárman állítják, hogy letapizták őket az őrök?

Tudom, hogy a biztonsági őröket hajtják, hogy ne legyen lopás, de a semmire molesztálás az kiakasztó. Persze, ha sípol a gép, vagy lóg ki a hifi a táskából az teljesen más tészta, de én nem is erről beszélek.

Ha kulturáltan megkérnek bemutatom a táskám, ha bunkón akkor nem. Hátramenni sosem mennék.

Persze az éremnek van másik oldala, én ezt értem és elfogadom, ez most csak az ártatlan vásárlói oldal volt.

Üdv!

Várom az esti szemetes adást!

P33t1r 2009.05.24. 16:16:51

Én javaslom a IX. kerületi soroksári úti Tesco -t, ott majdnem mindennap vannak verekedések egyes tolvajok és a biztonsági őrök között. Vagy tudom még javasolni a Savoya parki Auchan -t a Hunyadi János úton, ahol meg naponta többször is a lopáson kapott emberek neki mennek az őröknek.
Megalázottság szempontjából meg az őröknek egy nap több jut ki, mint másoknak egész évben. Sokan poénból beszólogatnak az őröknek, cukkolják-provokálják őket, így persze, hogy stresszesek, és kevésbé kedvesek az idegenekkel szemben.
Másrészt meg olyan embereket szoktak rajta kapni az őrök lopáson, vagy próbálkozáson, akikről nem is hinnénk. Pl. öregasszonyok, 8 éven aluli neveletlen gyerekek, 20-25 év körüli vagánykodók, de főleg az ittasok szoktak alkoholos italokat lopni. A poén, hogy még akkor se akarják beismerni, ha a kamera felvette őt, vagy amikor ténylegesen ott van a zsebben, vagy táskában az eltulajdonított pia, vagy édesség. :D

spiderpig 2009.05.25. 15:35:35

@fittikém: Nekem az a véleményem, hogy ez magyarországon egy mondvacsinált probléma. Semmi értelme szerintem biztonsági őrökkel fgolalkozni, lehethogy a képernyőn túl szórakoztató a néző számára, de szerintem semmi több. Ha a műsor a problémákról szól akkor a valódi problémákkal kell törödni, mint pl. a szemét, meg amit a többi adásban már láthattunk. Lehet vitatkozni az őrökről is, hogy milyenek, de sosem szabad általánosságban beszélni, mert mindig lesznek "jófejebb" őrök és bunkók is, szerintem ezen semmi értelme vitatkozni. A helyedben én azt mondtam volna, hogy nem vagyok hajlandó ezt megtenni,mert nem tehetik meg. ennyi. Nem kell ebből problémát csinálni, így is oly sok van belőle hazánkban...

Phoenicis 2009.06.04. 11:30:08

Most volt alkalmam megnézni az adást, nem volt rossz, bár tény, hogy mindent megtettetek azért hogy magatokra vonjátok a biztonsági őr figyelmét az utolsó jelenetben.

Ha jól rémlik, Fittikém mondta, hogy nem megy be hátra, mert ráverhetnek valamit amit nem is követett el, és nem lesz tanú aki megvédje - igaz, volt már rá jópár példa.

Ugyanakkor ez nem mentség arra, hogy valakit csak a kinézete alapján ítéljenek meg, ha erősen sarkítva is, de ez azért valahol egy szociális rasszizmus, és egyébként is, attól még hogy van rá példa, nem valószínű hogy az illető is lopni megy.

A nyakambalihegős biztonsági őrrel pedig jópár tapasztalatom volt a helyi S*arban, amikor ide költöztem, egy hétig járt a nyomomban, amikor megkérdeztem miért jár a nyakamra minden áldott nap. Ekkor ő normális hangnemben elmagyarázta nekem, hogy nem látott még korábban a boltban, és mivel gyakran történik lopás úgy, hogy az illető egyszer betér a boltba, utána soha többé, ezért kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a -még- ismeretlen vevőkre. Számomra ez egy teljesen korrekt és elfogadható magyarázat volt, és láss csodát, újabb egy héttel később már köszönőviszonyban voltunk - kialakult a vevő-biztonsági őr bizalom.

bumpi 2009.06.07. 17:34:32

végigolvastam az összes hszt, megnéztem a videot. én a filmben is látható drogérialánc egyik üzletében dolgozom, mint eladó, és kicsit máshogy látom a helyzetet. az, hogy köpködnek hát megesik, de nálunk volt már példa verekedésre, késrántásra. csupán azért mert az őr, megalapozott gyanúval(konkrétan 3an láttuk, hogy eltettek egy parfümöt) megkérte őket h fáradjanak be az irodába egy rutinellenőrzésre. hogy ráállnak a nagymamákra? nem olyan rég egy ilyen "nagymama" majd 10 ezerért pakolt volna. és teljesen jól szituáltnak tűnt. és babakocsis kismamára is van hasonló példa. persze vannak sztenderdek, akik ha bejönnek egyből odafigyelünk rájuk, sőt visszajáró "kedves vásárlók" is akadnak. de nem az a lényeg, hogy aki nagymama vagy babakocsis az már gyanús, hanem ha úgy viselkedik. leltárkor nem nektek kell szembesülnötök a több milliós hiánnyal, hanem nekünk, ott dolgozóknak. és nálunk is járt már olyan őr, aki mellől lepakolták a fél illatszeres pultot és észre sem vette. és végül gondolom abban az örömben sem volt még részetek, hogy egy hete nem fürdött hajléktalannő bugyijából kellett előszedetnetek pár tubus fogkrémet , merthogy odarejtette:) tudom énis, hogy vannak kifejezetten bunkó, arrogáns és idegesitő biztonsági őrök, de nem mind az. próbálják a munkájukat végezni, csakhát erre a szakmára se alkalmas mindenki, viszont mivel a 12 óra talpalás annyira nem népszerű felvesznek szinte bárkit.

Carloska_PIMASZFAN · http://www.francetelevisions.fr/index.php 2009.06.10. 08:22:20

bumpi

több milliós hiány egy dm boltban XDXDXD

ezt valahogy miért nem hiszem el
vagy lehet az ott dolgozzok lopják szét a boltot?

"ugy egy hete nem fürdött hajléktalannő bugyijából kellett előszedetnetek pár tubus fogkrémet , merthogy odarejtette:) "

gondolom visszaraktátok a polcra más vegye meg (2 tubus fogkrém meg aztán a világvége a cégnek :DDD

érdemes követni a tesco példáját bekamera és ha van rá ok csakis akkor kint megvárni de nem nyakába logni egy 20 centis boltban , nah mindegy ez a dm egy kalap sza*t se ér az biztos

zzzzzz 2009.06.14. 17:40:00

én is ör vagyok de hagy lopjanak nem az ennyimet viszi

NightHun 2009.07.07. 19:46:33

Carloska igen bármily hihetetlen lehet akkora hiány egy boltban.Csak te nem végzel ilyen munkát és nem látod át a dogokat.Sajnos példaként tudom mondani ,műszakom előtt ketten odamennek az arckrémes polchoz nagy táska 1-2 percnél tovább nincsenek ott és máris 150e fölött a hiány és ez csak egy alkalom,ha egy bolt kifog pár olyan őrt mint pl a zzzzzz hozzászólót és simán megvan a milliós hiány.Tudod szoknyából és alsógatyából én is szedettem már elő 20e fölötti árú mennyiséget.Ja és carloska ez a te mentalitásod "(2 tubus fogkrém meg aztán a világvége a cégnek :DDD
"ha a te zsebedből vennék ki az árát lehet hogy nem vigyorognál annyira.Egyébként pedig nem láttam még olyan boltot ahol ki van írva 2 doboz fogkrémet vigyél még nyugodtan azt lehet,gondolom ha van gyereked úgy neveled hogy apróságot lophatsz nyugodtan azt még elbírja a bolt.Ja és míg a boltban dolgozó kollégák nem bőrszín,életkor,nemiség alapján kéri meg az illetőt közreműködésre addig senki nem vádolhassa elfogultsággal és egyébbel.
süti beállítások módosítása